Sojavahast küünla 7 kasulikku nippi kodus meisterdamiseks

sojavahast küünlad

Valgusehe küünlameistrid jagavad mõned kasulikud näpunäited, et kodustes tingimustes ise sojavahast käsitööküünal valmis meisterdada. Sojavahast küünlad on kiirelt saamas turul populaarseimaks tänu oma suurepärastele omadustele – neil on pikem põlemisaeg, põlemisel eraldub vähem tahma, ühtlane ja puhas põlemine ning külluslik lõhnaeraldus.

1. Põhikomponent sojavahast küünla valmistamiseks

Kõige olulisem on kasutada naturaalseid tooteid, mis on ohutud nii inimestele kui loomadele. Valgusehe kasutab oma küünaldes 100% looduslikku sojavaha Kerasoy, mis on loodud spetsiaalselt vormiküünaldele. Kerasoy sojavaha seguneb hästi erinevate aroomiõlide ning küünlavärvidega.

2. Vaha sulatamine

Vala vahagraanulid väiksemasse kannu või anumasse ja aseta anum kuumaveevanni. Selleks, et mõõta täpsemat vajalikku vaha kogust kasuta valemit:

Anuma maht (ml) x 0,77 = sojavaha (g)

Sojavaha valamistemperatuur peaks jääma vahemikku 55 – 65°C. Kui on soovi lisada aroomiõlisid tuleb seda teha vahetult enne valamist ning segada hoolikalt vähemalt 1 minuti. Värvi lisamiseks tuleb sojavaha kuumutada vähemalt 75°C, mis tagab küünlavärvide parema lahustuvuse.

3. Küünalde ettevalmistus

Samal ajal kui vaha sulab valmista ette omale meelepärane anum või klaas, millest soovid omale küünla teha. Vajadusel pese anum sooja vee ja seebiga eelnevalt puhtaks. Käsitööhuvilistel on kodus lihtsam alustada mõne valmis komplektiga, kus on kõik vajalik klaasidest aroomiõlideni kohe olemas.

4. Küünla taht

Kodus valmistamiseks on lihtsam kasutada metallist põhjale kinnitatud eelvahatatud tahti. Enamus tahid on põimitud puuvillast, mis sobivad naturaalsetele vahadele. Ka tahi valimisel tuleb meeles pidada, et erinevad vahad, aroomid ja värvid võivad küünla põlemisaega mõjutada. Tahi tüübi valimisel lähtutakse küünla diameetrist ja vahast – näiteks sojavahast kuni 5 cm läbimõõduga küünlal TCR 21/12 taht.

Aseta taht liimi abil anuma põhja tsentrisse, et tagada valmis küünla põlemisel ühtlane sulamine.

5. Eeterlikud- ja aroomiõlid

Kerasoy sojavahale võib lisada 5-10% aroome. Soovitav on kasutada naturaalseid eeterlikke õlisid või aroome, mis on mõeldud spetsiaalselt lõhnaküünalde valmistamiseks.

6. Valamine

Kui vaha on saavutanud 55°C temperatuuri, vala see ettevaatlikult klaasi. Veendu, et taht on pärast valamist endiselt keskel, kuna see võib valades liikuda.

7. Lase küünlal taheneda

Enne kui asud oma meistriteost katsetama, peab küünal 48 tundi toatemperatuuril tahenema.

Valgusehe pakub oma tootevalikus mitmeid erilise disainiga sojavahast  käsitööküünlaid, mis muudavad iga kodu veelgi stiilsemaks. Tutvu tootevalikuga siin.

Recent Posts

Menüü